TEMAN2 3HERO

Khamis, 26 Februari 2009

KOLEKSI KESAYANGAN KU 3

MAJALAH KU
Sebenarnya mengumpul koleksi pelbagai majalah adalah hobi ku juga dari dulu.
Banyak faedah yang kita perolehi hasil pembacaan khusus kepada wanita2 yang telah bergelar isteri dan ibu.
5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

aik... sama betul hobi kita... hehehe. Saya pun suka kumpul majalah tp sekarang ni kurang2 sdh sikit. Koleksi majalah yg paling banyak sama saya "pa&ma". saya kumpul sejak keluaran pertama lagi. Tp tahun lepas saya berenti melanggan sb sy pikirpun indada sdh tempat saya mo simpan. Saya lebih byk merujuk dlm internet saja. siuknya ada koleksi kenangan...

kamal berkata...

AIR MATA WANITA ITU AMAT ISTIMEWA DAN ADA SEBABNYA

Wanita Cantik

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa engkau menangis?"
"Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya.
"Aku tidak mengerti", kata anak itu. Ibunya hanya memeluknya dan berkata, "Dan kau
tak akan pernah mengerti"

Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"
"Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.
Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis..

Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman: "Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang
dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan " "Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya " "Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh " "Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

“Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu"


"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu: Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya " tempat dimana cinta itu ada."

Kirimkan ini kepada setiap wanita yang Anda kenal hari ini untuk memperingati Bulan Sejarah Wanita. Jika Anda lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi. Anda akan menambah harga diri wanita!

Kirimkan msg ini juga kepada kaum lelaki, supaya mereka sedar dan ingat akan kecantikan wanita mereka yang azali bukan pada kecantikan luaran semata-mata

Selami lah hati wanita mu.. dan ingat lah. Setiap Wanita itu Cantik!

NONG berkata...

Kamal...TQ atas bantuan yang tak terhingga nilainya ini...

ZAMAN berkata...

Salam, majalah tu kalau disimpan lama-lama lagi mahal harga, macam barang antik, aku suka baca majalah lama dia punya cerita best juga. lagi satu boleh buat kenangan, aku masih ingat kali pertama muka aku masuk majalah kira-kira pada tahun 1987, tapi sayangnya majalah tu aku tak simpan, majalahnya pun aku dah lupa majalah apa.
sekarang dah ada internet majalah dah tak berapa laku,tapi majalah masih ada pembaca setianya.

kamal berkata...

ok...tak apa....