TEMAN2 3HERO

Selasa, 17 Februari 2009

I LOVE YOU OM

Jam sudah menunjukkan jam 12.55 malam. Mata aku ni masih belum menunjukkan tanda2 mengantuk. Sambil melayari internet, sambil tengok tv. Cari2 movie yang bagus akhirnya terjumpa movie Indonesia bertajuk ' I LOVE YOU OM ' di channel 122 Kirana.
Saya pernah membaca sinposis cerita ini sebelum ni tetapi belum pernah menonton. Jadi saya ambil peluang malam ni untuk menonton sampai habis cerita.

Filem ini mengisahkan percintaan yang tidak diduga. Dion berumur 12 tahun, seorang remaja yang membesar tanpa kasih seorang ayah telah jatuh cinta dengan Gaza yang jauh lebih berusia darinya. Filem ini memaparkan bagaimana kisah hidup segelintir remaja yang mengalami perasaan jatuh cinta untuk kali yang pertama. Juga memaparkan bagaimana seorang kanak2 menuju kearah peralihan zaman.
Gaza yang turut mencintai Dion terpaksa mengabaikan perasaannya lantaran Dion hanya seorang kanak2 yang betul2 masih mentah untuk menilai cinta.
Cerita ini berakhir dengan kematian Dion..Betul2 gila ini cerita.
Kalau macam saya yang sensitif jiwanya, menangis bo. Apa lagi ending cerita ini pun 'sad ending' betul2 tumiri romou mato ku.

12 ulasan:

aranam berkata...

Saya di penghujung hari, kamu pula di permulaan hari...yang jadi teman kita adalah kesedihan.

Tanak Gouton berkata...

Sekalipun cinta itu buta..tapi kita harus melihatnya jelas2 agar kita mampu membuat pilihan dan bukan kesempatan..
Saya juga pernah menonton cerita ini dan memang ceritanya sangat baik..

ILLIE berkata...

awasi tu ako nalamas boh nong..hahaha

Nazri Aldusuni berkata...

aso jalan nakalamass nong aman jipun ... heheh dia blm zzzzzzzz

DWiPO berkata...

bicarakan tentang cinta memang tidak ada akhirnya. salam kenal.

NONG berkata...

Aku po tilamas dilo Illie...
Paton mari kiobo..:)

Salam kenal juga DWipo..tq sudi masuk blog ini.
Ya..kita mati sekalipun, cinta tak akan pernah mati.

Aiso berkata...

hm... the sincerest love of all is the love of a mother. kalu sia la, and the love for food juga heheh.

Tanak Gouton berkata...

Love never end

Puteri (Enuvung) Manisa berkata...

hehehe..mo betulkan cerita ko sebab saya tingu sampai habis.. yang mati tu bukan dion tetapi Gaza

NONG berkata...

Ya kan...silap saya taip. Sory kawan2. C gaza yang mati kena langgar kereta. Cian Dion..
TQ Puteti(Enuvung)Manisa kerana mengingatkan saya tentang kesilapan nama tersebut..:)

How Are You? berkata...

biar sia buat ending yg bagus sikit..selepas 20 tahun kemudian, si Dion terjumpa si Gaja di luar negara konon..cewah!! ba buli baitu

How Are You? berkata...

Dion :Om Gaja..ngapa ngak boleh om?
Gaja :.....(Dalam hati berkata: tunggu ko sumandak dulu bah, baru bis..)