TEMAN2 3HERO

Selasa, 31 Mac 2009

KISAH KU DI KL

Salam hormat dan berjumpa kembali teman2 semua..
Waduh...waduh..baru ada kesempatan saya mahu update blog saya kali ini.Ini pun curi2 masa saja ni padahal kerja masih berlambak. Balik saja dari KL, kerja taip menaip sudah menunggu. Di tambah lagi ada kawan minta jahit manik pada baju lagilah saya sibuk.Mahu lawat blog kawan2 pun langsung tiada peluang..Tanggungjawab pada SAM pun betul2 terabai.. Kemungkinan besar kesibukan saya ini akan berterusan sampai bulan 5..maklumlah pekerja sosial..hehehehee.

Oh ya..bercerita tentang kisah saya di KL, betul2 banyak ragamlah hidup di sana.
Walaupun hanya 5 hari di sana, macam sudah setahun saya rasa..Tak sabar sudah mau balik Kota Marudu yang aman damai..hehe.
Sampai airport, Kak Riena dari Penang sudah sedia menunggu di cafe. Macam orang kenamaan pula saya di jemput dengan menaiki kereta Honda Oddesey warna putih..Kak Riena memang cukup peramah walupun mereka kadang2 bingung dengan cara saya bercakap Melayu. Maklumlah kalau baku habis..hahahaaa..

Saya diberi tinggal di Peninsula Residence Hotel Jalan Semantan,Bukit Damansara. Hotel apartmen pula itu tempat saya tinggal.Bilik tidur ada 2 buah masing2 ada tv dan kamar mandi. Satu orang saya tinggal selama 5 hari di sana. Di tingkat 8 lagi tu.Kak Riena dan kuncu2nya tinggal di blok B hotel yang sama.Saya tidak juga takut tinggal sendiri sebab hotel itu sangat selamat. Mau naik lif pun kalau tiada kad scan yang hanya diberi kepada penghuni, jangan harap itu lif boleh bergerak.Pintu pun mesti scan kad.Orang luar yang ada hati mau masuk sesuka di sana jangan haraplah dapat masuk..bingung juga saya mula2 tu kejakunan gima. Tiada di KK bo begitu. Tidak taulah bo kalau Hotel Hyatt, Le Meredien dan Promenade.

Pergi Pusat Bandar KL kalau naik teksi RM15 o sewa. Nasib baik semua kena tanggung kecuali untuk membeli belah bo.Yang bestnya, hotel Peninsula ni tempat penggambaran siri cak-cak di astro ria..Selain itu hotel Peninsula ini juga tempat kediaman rasmi pelajar2 One In A Million (OIAM).Sepat juga saya bergambar dengan mereka.Mereka ingat saya ni artis dari Indonesia (Molowong)..
Pusat beli belah yang paling dekat dengan hotel ini ialah Mid Walley di Bangsar. Ada sekali saya pigi.Kalau sekitar2 hotel, langsung stiada kedai. Paling2 cafe hotel.Kalamas babanar. Pun begitu, tempat ini memang ada privacy.Tenang betul saya tinggal di sana. (SPECIAL THANKS TO KAK SHAHANIZA yang beri saya tempat tinggal yang begitu eksklusif).

TAPI...paling saya menderita masa di PWTC. Mati lagi tidak bo terlampau banyak orang. Susah betul mau dapat teksi.Paling sadis sakit kaki gara2 pakai kasut tinggi 3 1/2 inchi. Hahahaa. Tiada 3 jam saya berdiri tunggu teksi bo. Mau duduk pun tiada tempat duduk. Penuh orang. Jalan raya pun sesak. Masa inilah saya ternangis.Macam menyesal pigi KL pun ada bo. Selepas melalui masa sukar di PWTC, hari2 seterusnya saya lepak di The Mall saja sama abang saya c Jomin.Kami merayau sampai Sunway tempat abang saya c Juanon..hahahaaa.
Bersesak dalam LRT pun saya tercuba juga..hahahaa.
Apa pun, perjalanan saya ke KL baru2 ini begitu bermakna dan banyak mengajar saya untuk lebih survive pada masa2 akan datang.Kalau datang KL lain kalipun inda sudah saya sesat dan tak risau..:)

TAHNIAH kepada semua pucuk pimpinan UMNO yang baru dipilih. Semoga kepimpinan baru akan mampu mencorakkan arena politik negara dengan lebih mapan.

6 ulasan:

misz eyeliner berkata...

kamu ni turun kl utk bercuti atau kerja?

NONG berkata...

misz eyeliner..
saya terbang ke kl untuk Perhimpunan Agung UMNO sambil2 bercuti..:) kamu kat kl area mana?

SURINIT berkata...

memang begitulah ba kl tu nong... hehehe... kalau d sini pergilah mana2 bandar pun sama saja... penuh sesak... inda ko try pegi genting highland... hehehe

ILLIE berkata...

nong...pangalaman yg sangat berguna juga baitu..sia pun mula2 sampai KL dulu macam rusa masuk kampung juga..hahahaha..nga indada masalah tu kalu si omogun..siongo2 pama kataman diomogun apasi nopo..hehehe

NONG berkata...

Surinit..naah,sampod po sid genting om tipanau oku e.Sedangkan sekitar kl nga alamas oku.

Illie..
laba e ko kipangalaman oku banar. Yang penting uwakon ot kabang mongoduat..subai ko ajajajal e sabat.hahahaa

How Are You? berkata...

Wui Nong inda ko nyanyi lagu Rossa sekali..hehe ada diorang minta autograph ka?